Carcaixent, 21 de gener de 9:30 a 1:30 de 2023

Durant dècades s’ha comunicat el canvi climàtic descrivint les amenaces de l’infern climàtic (sequeres, elevació de les mars…), amb l’objectiu d’abandonar la crema abusiva de combustibles fòssils, però no ha funcionat.

Ara que els fenòmens climàtics s’estan agreujant i cada vegada més formen part de la realitat quotidiana, més població està alarmada i les onades de calor i inundacions estan en boca de tots, és hora de comunicar el “cel climàtic”. Apreciar el clima que teníem és un primer pas per saber que teníem un «cel».

En el taller experienciarem una seqüència, com si fora una presentació a un públic, que s’ha comprovat que en altres països que ha funcionat per motivar a la gent a actuar en conseqüència:

1. VISIÓ. Descriu en unes frases un futur d’una societat baixa en carboni. Crea un sentit d’esperança, un sentit de progrés i l’entusiasme sobre el demà per a atraure l’atenció del públic. Fes-ho visual. Fes una visió local. Fes-la atractiva.

2. OPCIÓ. L’opció és actuar ara. Ara podem posar en marxa mesures útils. Connecta el problema amb la solució. Ara pots parlar de l’infern climàtic.

3. PLA. Llista curta de grans accions. Quins són els tres grans titulars que algú pot recordar, deu minuts després d’haver sigut informat?  Busquem l’equitat. Busquem un futur millor per a tothom.

4. ACCIÓ. Connexió directa al “cel”. Dona a cada persona alguna cosa a fer i que estiga connectat amb la visió. Mostra que cada pas positiu porta més prop de la meta.

El taller està basat en l’informe Sell the Sizzle. Canvi climàtic, ven-lo que siga apetitós.

Encara que és una continuació de Què comuniquem del canvi climàtic: infern o cel?, pot participar gent nova.

En els últims anys estic explorant maneres de comunicar el canvi climàtic que impliquen a la població i que van molt més enllà de la divulgació científica o l’educació mediambiental.

He impartit formació en empreses i institucions. I també en entitats com Ecologistes en Acció, Greenpeace, Stop Ecocidio, Verdes Equo o Som Energia.

Encara que el curs gratuït, cal inscriure’s. Introdueix les teues dades en el formulari de més avall i rebràs immediatament, el lloc on se celebrarà el curs.

Places limitades.

Introdueix les teues dades en el formulari i rebràs immediatament el lloc on se celebrarà taller.

Les teues dades formaran part d’un fitxer per fer un seguiment de les pràctiques del taller, com les apliques, quins són els resultats, quines dificultats, etc. En qualsevol moment et pots donar de baixa.

 

 

    Obrir Xat
    💬 Necessites ajuda?
    Hola 👋
    En què puc ajudar-lo?
    Comparte esto con un amigo