Soc Carles Porcel i ajude a potenciar les capacitats de polítics i activistes

Frustrat/ada per no aconseguir representació suficient i que els grans partits continuen governant?
No entens per què, tenint un programa que beneficia a una majoria, no et voten per governar?
Amb un entrenament adequat pots incrementar els teus votants i mirar de tu a tu als grans partits i ser decisori en la política.

Telefona’m ara mateix al 695 015 569 i t’orientaré com potenciar les teues capacitats.

Vols saber l’extensa diversitat de reptes que Carles Porcel et pot ajudar a superar i els assumptes que pots millorar? Clica ací.

Per a tenir detalls del meu perfil professional i acadèmic, fes clic ací.

Testimoniatges

Ací tens algunes mostres del que han obtingut aquestes persones gràcies a la meua guia i al seu esforç.

¿T’imagines què podries aconseguir gràcies al treball que et propose?

JOAN RIBÓ

Alcalde de València (2015-2023 )

Gràcies a l’ajuda de Carles Porcel, Joan Ribó, alcalde de València va aconseguir millores en habilitats i actituds com:

 • Millora en la presa de decisions.
 • Comunicar amb claredat i transmissió eficaç.
 • Equilibri intern.
 • Resultats efectius.

JOSÉ RAMÓN BECERRA

Director General de Benestar Animal (Govern d’Espanya) (2023- ).

Parlamentari basc (2016-2020) per EQUO Berdeak (coalició Elkarrekin Podemos)

En el vídeo comparteix que, gràcies al treball individual de millora amb Carles Porcel, ha pogut superar limitacions, pors i complexos per a poder moure’s destrament en l’esfera política.
A més ha pogut construir un perfil de polític honest, creïble i coherent amb els seus valors.

NURIA SAAVEDRA

Coportaveu de la xarxa LGTBI+ d’Equo

Nuria comparteix la importància de la intel·ligència emocional que ha sigut capaç de desenvolupar en el treball amb Carles. A més ha  creat un sentit de ser ella mateixa, que li ha permés expressar-se amb claredat per fer fronts a situacions adverses en contextos feministes/LGBTI+.

ÀLEX CUCALA

Exsecretari comarcal del Bloc en el Camp de Túria

En el vídeo manifesta les millores que ha fet gràcies a l’ajuda de Carles Porcel. La millora l’ha fet en dos assumptes:

 1. Aprendre a expressar-se amb més concisió i brevetat.
 2. Planificar amb més antelació i agilitat les tasques.
Les sessions desenvolupatives amb Carles Porcel em van permetre, sobretot, posar ordre en les meues prioritats i aprendre a compaginar allò personal/familiar i allò polític.

Açò ha suposat una disminució radical de l’estrès i malestar, una major estabilitat emocional, un major control sobre la meua autogestió i planificació, un millor rendiment en allò professional, tornar a gaudir amb les meues activitats polítiques a més d’harmonitzar la meua vida política amb la familiar i una major visió personal i política a llarg termini. A més, ha suposat que prenguera anticipadament decisions i reorientacions fonamentals que, d’una forma o una altra, em portarien a ser eurodiputat per EQUO.

Vull destacar que va ser essencial, per a una integració sòlida, realitzar aquesta labor fora de períodes electorals. La introspecció i l’autocrítica requereixen temps i (una mica de) tranquil·litat perquè entre sessions poguera practicar i comprovar lo fructífer de les noves maneres de pensar i actuar en la vida diària.

Florent Marcellesi

Eurodiputat durant els anys 2014-2016 per EQUO (Coalició Primavera Europea -Compromís-)

Un viatge cap a dins i cap a fora. Aquest és el resum vivencial que faria de la meua experiència en la formació que Carles Porcel va impartir en Verds EQUO Canàries.

Cap a dins, evidenciant els meus frens, els meus tabús, les meues negacions, adonant-me que no és [sols] l’entorn el que em limita, sinó jo mateixa i els meus pensaments.

Cap a fora, modificant actituds que ja no naixen de “les meues limitacions” si no de “les meues valoracions”.

Ha sigut com llevar-me una gran armadura que no em deixava avançar, no perquè els altres s’interposaren (que això pot continuar sent així, o no), sinó perquè venia més abillada de preguntes mal fetes: “I si ho falle?”, “I si faig el ridícul?” “I si em trobe en una situació verbalment violenta?” I el que he aprés és fer preguntes que m’obrin una perspectiva que em potencia: “I si ho faig bé?”, “I si impressione?”, “I si rep afalacs?”

De posicionaments derrocadores: “No els agradaran les meues propostes”, “No sabré explicar el meu projecte”, “Creuran que els vull enganyar”, en fi milers d’exemples, he passat a: “Presentaré la meua proposta en la qual crec i els convenceré, perquè és bona.”, “Encara que una proposta no tire avant continuaré treballant perquè no sempre eixiran malament” , “Em visibilitzaré perquè ja no tinc vergonya de ser política, perquè ho sóc, sóc honrada i ambiciosa”; “ L’ambició que sent és en positiu”.

També estic aprenent a visualitzar una idea, un projecte temporalment llarg, com és en política, i fer interiorment les fotos de les situacions amb les quals he arribat ací i preveure i dibuixar la línia cap a on vull arribar.

El millor resum seria dir que ara “Si hi ha un projecte concret d’actitud política, de reivindicació de les metes en aconseguir, hi ha ambició”.

Ester Gómez Brodsky

Regidora (2019-2023) per Verdes EQUO a l'ajuntament d'Arrecife (Canàries)

«A principis del 2019 ens enfrontàvem a les eleccions municipals amb la sensació d’haver fet bé les coses. Tant el meu col·lectiu, com jo en qualitat d’alcalde, al front d’un equip de govern multipartit, pressentíem una victòria a les urnes, però no estàvem plenament segurs d’haver portat a terme un treball rodó. Només intuíem que anàvem a obtindre el favor del veïnat, però el nivell d’ansietat era elevat.

La jornada de formació la portàrem a terme de forma conjunta entre Albalat i Foios. Es va plantejar sobre qüestions bàsiques, però molt pràctiques: llenguatge senzill, identificació de líders d’opinió, la importància de transmetre la utilitat concreta que obté la ciutadania, etc. Comprovàrem que, tot i haver executat una acció de govern correcta, ho havíem fet casualment. En desconeixíem els mecanismes, ens calien eines i, sobretot, esmerçàvem molts esforços en estratègies poc fructíferes, tot deixant de banda maneres més productives. Hem aprés [amb Carles] que organitzacions i individus poden aprendre i obtindre recursos útils per relacionar-se més adequadament amb el client, votant, etc., i entrenar tècniques molt variades per afrontar amb garanties processos de qualsevol naturalesa.»

Sergi Ruiz i Alonso

Alcalde de Foios 2015-2027

Recentment vaig participar en un taller sobre com comunicar la transició energètica en el grup local de València de Som Energia impartit per Carles Porcel.

He comprovat, gràcies al curs, que adaptar el llenguatge a cada públic funciona molt millor i també que els missatges negatius no tenen el mateix impacte.

Són dues coses fonamentals a tindre en compte en la nostra comunicació i que sovint passem per alt.

D’altra banda m’he adonat del valor de les paraules i la seua càrrega emocional en la comunicació. No és una cosa que jo desconeguera, però sí que he aprés a “ser una mica més pillet” per a aplicar-ho en les presentacions que faig de Som Energia.

Assistir al curs “Un futur completament renovable” ha confirmat coses que ja coneixia, però m’ha mostrat un enfocament, molt més útil per a la meua labor com a divulgador.

Andrés Montesinos

Portaveu del Grup Local de Som Energia València

Carles Porcel va impartir un curs previ a la campanya per a les eleccions municipals de 2015 per a EQUO Euskadi. Per a qualificar el que han sigut aqueixes sessions de treball per a mi, empraria l’expressió “donar la volta a la truita”.

Vaig aprendre com transformar el que creia que eren febleses en elements font de serenitat, confiança i autoafirmació.

Un altre aspecte important del que vaig aprendre amb Carles és un cert “canvi de xip” per a afrontar situacions dificultoses de debat, conflicte, o negociació. Després de cada sessió sentia que havia après alguna cosa important que anava a canviar-me de forma definitiva. Sense veure ho de forma contundent, estic persuadit que la formació ha sigut determinant perquè puga assumir el paper de candidat i després de regidor.

Loïc Alejandro

Exregidor EQUO per Irabazi Donostia

A partir d’una experiència de pànic escènic vaig decidir demanar-li ajuda a Carles. Vaig començar llavors un camí de desenvolupament que m’ha permès deixar de tremolar cada vegada que done un discurs, ser millor política i comunicar-me millor.

Ara gaudisc moltíssim parlant en públic. És més, gaudisc moltíssim quasi amb qualsevol cosa i m’ha donat la possibilitat de canviar la visió que tinc de mi mateixa i del món.

Carolina López

Consellera del districte de Sants-Montjuïc (Ajuntament de Barcelona)

La formació que Carles va impartir per a EQUO Euskadi m’han sigut de gran ajuda. Sobretot en campanya i ara com a regidor en les relacions amb l’altre partit de l’oposició.

Mai m’haguera imaginat que la política rància de la dreta PNB-PSOE desgastara tant emocionalment. Possiblement, de no ser per la formació de Carles, fa temps que hauria tirat la tovallola. Però gràcies a les seues lliçons, en una situació tan negativa, de forma automàtica, he après a alçar el cap i cercar sempre alternatives de futur, perquè n’hi ha.

Recordant els obstacles superats fins ara, és hora de plantejar-se nous objectius.

Gràcies Carles!”

Aiert Lizarralde

Exegidor per EQUO en Bergara (Guipúscoa) en la coalició Irabazi/Guanyem Bergara

Com a responsable de formació d’EQUO Andalusia durant els anys 2015-2016, puc dir que els cursos (per a més de 40 persones) que va impartir Carles Porcel, van millorar les habilitats comunicatives en dos aspectes: aplom parlant en públic i aprenentatge per a fer missatges breus.

Jo mateix puc dir que he millorat en la meua seguretat en parlar en públic i ara puc afrontar una intervenció amb confiança. Puc dir que els cursos que imparteix Carles Porcel són molt efectius.”

Franscisco Soler

Responsable de formació d'EQUO Andalusia (2015-2016)

Sent cap de llista per Equo Euskadi en les autonòmiques basques de 2012, em van recomanar treballar amb Carles Porcel. Jo pensava que ell es dedicaria a donar-me consells sobre el què dir i va resultar que em va ajudar a pensar encertadament i a gestionar-me emocionalment. El resultat final m’ha sorprès gratament, entre altres coses pel poc temps dedicat.

He guanyat en seguretat, la qual cosa m’ha permès afrontar els reptes amb major confiança en mi mateix, no solament en el període electoral o durant la meua activitat política, sinó també en la meua vida personal.

També considere que he millorat notablement les meues habilitats de comunicació, la qual cosa em permet expressar-me amb major claredat.

Aitor Urresti

Ex-portaveu de EQUO Euskadi

Sobre mi

Sóc el director de Capacitador.info i capacitador.es.

Fa prop de 30 anys vaig començar a formar-me en diferents disciplines de creixement personal i desenvolupament professional. I vaig començar a ajudar a persones fent psicoteràpia, coaching amb professionals i entrenament de grups en destreses (comunicació, canvi d’hàbits, etc.).

Políticament, vaig començar a militar en Els Verds del País Valencià cap a l’any 2000. Més tard, en el 2004, en Els Verds-Esquerra Ecologista (un dels partits fundadors de Compromís).

Cap a 2010, l’inici de la coalició Compromís, vaig fer-me conscient de la millora fonamental que suposava treballar amb els meus companys de política.

I fou quan vaig conéixer i vaig començar a treballar professionalment amb Joan Ribó (alcalde de València des de 2015) i Florent Marcellesi (eurodiputat d’EQUO Primavera Europea des de 2016 a 2019) cosa que em va permetre a aplicar les meues habilitats de modelatge conductual a la potenciació d’habilitats i actituds en política. I comprovar, fefaentment, la seua extraordinària utilitat.

El 2016 va acabar la meua afiliació en VerdsEquo en càrrecs orgànics i en militància. I em vaig dedicar plenament a ajudar professionalment a persones i organitzacions de l’espectre verd, progressista, valencianista i feminista.

Haver viscut la política des de dins em dona una perspectiva realista i operativa de com funciona per tal de fer-la funcionar millor.

En els últims 20 anys, després de comprovar per mi mateix diferents enfocaments, m’he compromés amb el DBM® pels seus resultats efectius, la profunditat i precisió d’enfocament.

John McWhirter, el creador del DBM®, em va autoritzar en 2003 a impartir formació amb models DBM®.

Soc llicenciat en Filosofia (per la Universitat de Barcelona), he realitzat la suficiència investigadora del doctorat en Psicologia i soc Màster en intervenció psicològica amb DBM® (ambdós per la Universitat de València).

Estic preparant un llibre on descriuré el que he descobert durant més de deu anys de treball i il·lustraré nous enfocaments en política i activisme molt més eficaços que els plantejaments habituals. Possiblement estarà publicat a mitjans del 2023.

Apunta’t al meu bulletí

Rebràs informació molt interessant que t’ajudarà a:

* Reparar-te com a candidat/a i a millorar com a càrrec institucional/orgànic.
* Comunicar de forma natural i fresca.
* Guanyar capacitat d’organització i lideratge.
* Superar pors, incomoditats, etc.
* Desconnectar-te en la teua vida privada i guanyar qualitat de vida.

Així com informació sobre cursos, tallers, xarrades…

  Idioma Butlletí/Boletín*

  Informació bàsica sobre protecció de dades:

  Responsable: Carles Porcel López
  Finalitat: Informar regularmente de les nostres activitats.
  Legitimació: Consentiment exprés de l'usuari a través de la selecció de la casella check d'enviament del formulari, haver emplenat un formulari en paper o per trucada telefònica. Consentimient de l'interesado.
  Drets: Podrà exercitar els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i retirada de consentiment de les seues dades personals en l'adreça de correu electrònic carles@capacitador.info

  Organitzacions amb les que he treballat:

  Obrir Xat
  💬 Necessites ajuda?
  Hola 👋
  En què puc ajudar-lo?
  Comparte esto con un amigo