Per conscienciar del canvi climàtic, durant dècades s’ha utilitzat tant un llenguatge tecnocientífic (PPM, GEH, descarbonització, etc.) com l’explicació de les conseqüències catastròfiques que tindria el canvi climàtic, amb uns resultats que no han sigut els desitjats.
La conscienciació ciutadana en l’Estat espanyol és prou alta, segons algunes enquestes i moments fins al 80%. Hi ha entitats que des de fa anys s’han dedicat a comprovar en la pràctica noves maneres de comunicar el canvi climàtic que son efectives. A més, no sols busquen conscienciar sinó, encara més important, que la població faça canvis de conductes que siguen benignes amb el clima.
Inclús l’IPCC (per exemple) en els últims anys s’ha proposat comunicar el canvi climàtic més enllà del llenguatge tecnocientífic al qual ens tenia acostumats.

 

Formació amb entrenament

La sèrie Canviem la comunicació, mantinguem el clima, són una sèrie de tallers de formació en habilitats comunicatives adreçats als activistes climàtics. És una formació per a entrenar-se en comunicar el canvi climàtic de formes innovadores amb les quals les persones participants experiencien amb píndoles les eficaces maneres de comunicar el canvi climàtic. Qui participe tindrà pautes per entrenar-se en l’àmbit del seu activisme per a millorar substancialment la influència entre la població perquè no només es consciencie, sinó que actue.
Això representa un repte individual i col·lectiu, ja que suposa complementar la informació tecnocientífica amb unes maneres de comunicar noves per a la majoria de les persones activistes per a adquirir habilitat i poder aplicar-les en la comunicació amb la ciutadania.

Per consultar els tallers programats clica l’enllaç.

Obrir Xat
💬 Necessites ajuda?
Hola 👋
En què puc ajudar-lo?
Comparte esto con un amigo