Mobilitzar als col·lectius polítics o socials, sol ser una tasca complicada.

Si no hi ha una persona que tire el carro, sovint és difícil que la gent es pose a treballar.

És possible que la gent s’implique i treballe? La resposta és sí.

Ara bé, es necessiten una sèrie d’habilitats i actituds que no sempre es tenen: saber escoltar, paciència, explorar possibilitats, aprendre a delegar, supervisar, etc.

Un exemple. Una clienta meua que era portaveu del seu partit. Li dedicava moltes hores setmanals a fer equip.

Estiguérem treballant individualment. A l’inici hi havia dos militants actius. I mig any després aconseguí un equip de quinze persones.

Com ho assolí?

A part de treballar alguns aspectes mentals (com inseguretats, idees destarotades, automotivació, etc.) va seguir una seqüència:

  1. Planificació. De tota la militància, va fer un llistat amb aquelles persones que pensava que podien aportar un treball amb certa regularitat. I fora de la militància també identificà altres persones amb potencial. I fou disciplinada.
  2. Escolta activa. Va contactar una a una. Va tenir entrevistes personals per saber quins eren els seus interessos, quina era la seua situació vital, quins propòsits compartien, quines expectatives, quins objectius es volia marcar, etc. Això li va portar molt de temps.
  3. Acompanyament. En allò que es va marcar cada persona, la coportaveu va estar guiant-les durant uns mesos, per resoldre els dubtes, per estar segura que li podia delegar certes responsabilitats, etc. Aquesta tasca va ser molt intensa en temps i atenció. Però les persones se sentien acompanyades, anaven agafant seguretat i iniciativa…
  4. Resultats efectius. En sis mesos van passar de ser dos activistes actius, a quinze persones. La coportaveu ja no havia de tirar el carro sola, cada membre de l’equip tirava el seu carro.

És totalment cert que, durant sis mesos estigué dedicant molt de temps i atenció. I una conseqüència final: li va proporcionar temps per planificar, per cocrear amb l’equip una estratègia conjunta, en lloc d’anar a batzegades.

Com deia Ralph Nader, expresident del Partit verd dels EUA: «El lideratge no consisteix a tenir més seguidors, sinó en aconseguir més líders.»

 

Taller: Com reviscolar en col·lectius

Participa en el taller que impartiré a València, el dissabte 27 d’abril de 9:30 a 13:30.

 

Inversió

55 euros. Inscripcions abans del 20 d’abril 39 euros.

Inscripcions

L’ingrés es pot fer Bizum al 695 015 569 o transferència a ES42 3159 0073 2920 6634 8125. En qualsevol cas indica en concepte: el teu nom i “Reviscolar”.

Entra en el formulari i introdueix les teues dades.

Sempre cal que et confirme la teua plaça.

Places limitades i mínimes.

El celebrarem en l’Esbarzer de la Saïdia, C/ Miraculosa, 28 de València

Vols difondre laquest taller entre persones a qui li puga ser útil?, ací tens l’enllaç.

Obrir Xat
💬 Necessites ajuda?
Hola 👋
En què puc ajudar-lo?
Comparte esto con un amigo