Nou article de Daniel Eskibel

 

La primera línia de la política l’ocupen només uns pocs. Tal vegada podríem situar ací als candidats presidencials i molt pocs més.

La segona línia està un poc més poblada. Són dirigents nacionals, ministres, alcaldes de grans ciutats, governadors d’estats importants, i legisladors amb un perfil més o menys alt.

Però la tercera línia és molt més poblada. Són dirigents de menor projecció, legisladors de perfil baix, alcaldes i governadors de llocs més aviat xicotets, inclusivament directors que gestionen àrees governamentals específiques.

També hi hauria una quarta línia conformada bàsicament per militants, activistes, nouvinguts i aspirants.

Pensant en el creixement polític, hui em centraré especialment en la tercera línia. Perquè la primera i la segona solen comptar amb recursos importants, tant econòmics com humans i professionals. I si gestionen bé eixos recursos tenen moltes possibilitats de créixer políticament. No parlaré de la quarta línia, ja que seria tot un tema a part en si mateix.

La tercera línia, llavors.

Ells han destacat, han progressat, han avançat i han arribat a ocupar llocs importants. Els ha costat molt, segurament, però ací estan. Saben que els ha anat bé. Però saben que els pot anar millor. Que poden aspirar a més. A créixer més. Molt més. A anar més enllà.

Miren amb afecte cap a la segona línia. Allí volen arribar. Eixe és el salt. Per a això treballen hui mateix, ara mateix mentre lliges aquest article. I per a arribar allí s’esforcen un dia sí i l’altre també.

Però no saben com fer-ho.
I de veritat que no hi ha un camí fàcil.
Encara que hi ha alguna cosa que és indiscutible. Una cosa sense la qual no podran fer mai eixe salt. Alguna cosa que molt tindrà a veure amb el triomf o amb el fracàs.
Eixe alguna cosa és invertir.

Per a créixer han d’invertir.
És una llei de ferro.

Invertir en què?
Primer que res en ells mateixos. En la seua formació. En la seua capacitació. En el seu aprenentatge.
És l’únic camí.

Si estàs en eixa tercera línia, el meu consell és que invertisques. Llibres, cursos, assessories, formacions. Cerca i tria amb esperit crític, però inverteix.

Atenció.
Cap inversió és 100% segura. Tot té riscos i limitacions. I tot depén del que efectivament faces amb l’aprés.

L’única cosa segur és que només un salt en el coneixement et permetrà saltar cap a la segona línia, cap al pròxim desafiament.

 

Vols rebre aquest tipus d’articles? Introdueix les teues dades en aquest formulari  totes les setmanes en rebràs un.

Obrir Xat
💬 Necessites ajuda?
Hola 👋
En què puc ajudar-lo?
Comparte esto con un amigo