Nou article de Daniel Eskibel:

 

“Estic llegint “El encantador de perros”, un llibre del mexicà César Millán. El programa televisiu de Millán es va emetre durant alguns anys en el canal per cable Animal Planet [a Espanya també es va emetre en una altra canal].

Tant el programa com el llibre són altament recomanables per a tots aquells que tenen un gos com a part de la seua família. Els assegure que si implementen les tàctiques psicològiques de César millorarà increïblement el benestar de tota la família.

De fet, moltes celebritats de Hollywood ho fan i amb excel·lents resultats. Jo no soc cap celebritat de Hollywood, però també aplique les tècniques de César i en done fe que el resultat és formidable.

Però l’encantador de gossos no és consultor polític
Molt cert. No ho és. Però les seues lliçons sobre els gossos són molt aprofitables per qualsevol consultor polític.

Vegem algunes, només algunes, de les idees de César Millán:

 

  1. Aplicar la psicologia canina quan es pretén aconseguir determinades conductes. Aprofitar per a això tots els descobriments científics sobre aquest tema.
  2. Posar sempre en el centre de l’anàlisi que la vida del gos transcorre en bandades, i que els seus comportaments es vinculen indissolublement al de la bandada.
  3. L’única forma que podem aconseguir que els gossos actuen adequadament és exercint lideratge sobre ells. Liderar perquè ens seguisquen.
  4. El lideratge ha d’encarar-se segons les pautes dels gossos, no segons les pautes nostres. És lideratge en el sentit que ells ho entenen.
  5. La comunicació amb els gossos va molt més enllà del verbal i involucra fonamentalment el llenguatge de l’energia i el llenguatge no verbal.
  6. Tot líder ha d’expressar una energia ferma i tranquil·la. Els líders inestables tenen poc èxit.
  7. Les emocions bàsiques pauten el comportament caní.
  8. La disciplina i les regles estables són fonamentals en la convivència amb els gossos.
  9. Quan em comunique amb un gos he de tindre sempre present que no em comunique amb mi mateix ni amb el meu espill ni amb algú idèntic. Ho faig amb un ésser molt diferent de mi.
  10. Quan hi ha conductes inadequades és perquè hi ha problemes que no hem aconseguit resoldre.Repassa el decàleg anterior. No ho trasllades automàticament a la conducta política humana, però pensa en això. Pensa en la política a la llum d’alguns d’aquests pensaments.

    No oblides que l’ésser humà és molt humà, però és, al mateix temps i des d’un principi, part del regne animal. I que el cervell animal segueix allí, a penes dissimulat en el nostre cervell humà.

    No oblides l’olfacte dels polítics
    Un apunt final. César destaca que el gos té en el nas una supercomputadora que li permet obtindre una increïble quantitat d’informació a través de l’olfacte.

    No és ni ha de ser l’única eina en una campanya electoral, però recorda que l’experiència del polític ha desenvolupat el seu nas, el seu olfacte, la seua intuïció.

    Eixa intuïció també ha de tindre un lloc en la campanya. Per això el consultor polític ha de dialogar molt i bé amb el candidat. I no sols per a suggerir-li com fer unes certes coses, sinó també per a escoltar-ho.

    Perquè l’olfacte polític és també part de l’equació.”

Vols difondre l’article a persones que li puga ser útil?, ací tens l’enllaç.

Obrir Xat
💬 Necessites ajuda?
Hola 👋
En què puc ajudar-lo?
Comparte esto con un amigo