Els models climàtics tenen multitud de variables i no poden ser precisos respecte a quan es produiran les conseqüències pronosticades.

Eixa incertesa sol produir dubte sobre les prediccions provocant inacció en la població i polítics.

Per saber com enfocar la comunicació de la incertesa climàtica, s’ha publicat recentment en castellà «El manual de la incertidumbre».

Entre les pautes recomanades vull remarcar dues:

  1. Posar l’èmfasi en presentar les certeses, el que ja està clar, el que sabem ara amb tota seguretat. Per exemple, els increments de les onades de calor i els seus efectes en la població, en l’agricultura local, etc.
  2. Substituir «incertesa» per «risc». Canviar d’un enfocament de “incertesa” a un enfocament de “risc” facilita que la gent sospese els costos i beneficis de la acció actual per evitar perills futurs.

«The uncertainty handbook» ha estat traduït a diversos idiomes i recentment al castellà «El manual de la incertidumbre» elaborat per Climate Outreach dóna pautes comunicatives per tal d’enfocar les certeses climàtiques amb el propòsit que la població i els governs prenguen mesures efectives per frenar el canvi climàtic i prendre decisions.

Obrir Xat
💬 Necessites ajuda?
Hola 👋
En què puc ajudar-lo?
Comparte esto con un amigo