“La millor forma de predir el futur és crear-ho”

Peter Drucker

He llegit Reinventar las organizaciones, de Frédéric Laloux. El que m’entusiasma és que parla d’un nou tipus d’organització en les empreses que existeixen, algunes des de fa dècades, on amb prou faenes existeix la jerarquia i en canvi existeixen grups autònoms.

Encara que en el llibre no parla de partits polítics, crec que és inspirador saber que, fins i tot en empreses capitalistes, s’estan substituint els caps jeràrquics a la manera antiga.

Deixe que l’autor ho expresse amb les seues paraules: “Aquests precursors demostren que podem crear negocis, organitzacions sense afany de lucre, escoles i hospitals radicalment més productius, plens de propòsit i d’ànima, i en alguns casos, inclús transformar una indústria sencera. Ací no estem enfrontant-nos a un model teòric o una idea utòpica, si no a una realitat que espera ser imitada i propagada. Espere que el seu exemple resulte inspirador i energitzant perquè molts se sumen a la seua croada”

Un altre detall que m’ha sorprès és que fa referència a problemes ecològics i qüestions ètiques en les empreses, cosa rara en aquest tipus de literatura.

En els pròxims anys em dedicaré a entendre com funcionen les organitzacions polítiques, i com fer-les funcionar millor. Crec que serà fonamental per al seu èxit.

Ara bé, com indica l’autor, requereix habilitats i un entrenament regular en actituds, en valors. Com és natural.

Obrir Xat
💬 Necessites ajuda?
Hola 👋
En què puc ajudar-lo?
Comparte esto con un amigo