Autor: Daniel Eskibel

 

L’absència del candidat en les notícies és un problema freqüent per a moltes campanyes electorals. Especialment per a les xicotetes campanyes. Un problema seriós, perquè el primer que l’elector necessita és informació sobre el candidat. Com el votarà si no el coneix?

Vegem llavors algunes recomanacions per a col·locar al candidat en les notícies:

  1. Deixa de preocupar-te i comença a ocupar-te. Neteja el teu cap. Oblida totes les queixes i els laments respecte als periodistes. No prejutges. No importa com hagen tractat la teua candidatura. No importa el que cadascun d’ells opine o vote. Comença de zero.
  2. Organitza el teu equip informatiu. Necessites almenys una persona que s’ocupe exclusivament de la informació. Almenys una. Que estiga només per a això. Un periodista, de ser possible. O un estudiant de periodisme. I si no ho tens, almenys algú que escriga correctament i manege adequadament les eines informàtiques.
  3. Crea una base de dades dels periodistes del teu país, estat o ciutat (segons siga l’espai geogràfic de la candidatura). Nom i cognom del periodista, mitjà en el qual treballa, correu electrònic i telèfon on situar-ho. I que estiguen tots inclosos en la base de dades. Tots, no importa com siga la seua posició política o personal enfront del candidat.
  4. Genera notícies. Les notícies són fets, i fets nous. Si t’alces cada matí a les 6 AM no és notícia. Els teus pensaments tampoc són notícia. Fets. Fets nous. Si et reuneixes amb una persona rellevant sí que és notícia. Si presentes una iniciativa en algun lloc sí que és notícia. Si formes un grup de treball sobre algun tema sí que és notícia. Si visites un barri o una institució sí que és notícia. Fets frescos. D’ahir com molt vells. De hui. De demà. Fets.
  5. El teu equip informatiu (encara si és unipersonal) ha d’escriure la notícia. Ha de fer-ho com si escriguera per a un diari. Una notícia per vegada. Només la notícia. Sense adjectius. Sense elogis cap al candidat. Sense crítiques. Sense adorns. La notícia en estat pur. Encara que siguen 3 o 4 línies. Però amb veracitat, sense exagerar. Recorda que el que llig no és ximple.
  6. Que siga simple. Amb frases tan simples com la vella estructura que vam aprendre a l’escola: subjecte, verb i predicat.
  7. Col·loca un bon títol. Que atraga, que cride l’atenció. Però que alhora siga breu i simple. No busques recursos rars. Aconsegueix amb ressaltar el més important de la notícia.
  8. Col·loca al peu del comunicat un nom i una via de contacte. Tal vegada a algun dels periodistes li interessa el tema i vulga ampliar.
  9. Envia el comunicat per correu electrònic. Des d’una direcció creada expressament a tals efectes. Alguna cosa així com “premsanomdelacandidata@gmail.com”, per exemple.
  10. Insisteix, insisteix, insisteix. Una vegada i una altra. No importa si sembla que no passa res. Continua. Genera notícies i envia el comunicat. Una, deu, mil vegades. Alguna cosa passarà.
Obrir Xat
💬 Necessites ajuda?
Hola 👋
En què puc ajudar-lo?
Comparte esto con un amigo