Comunicació i relacions

Desenvolupar un llenguatge propi. Aprendre a parlar en diferents contextos per comunicar amb precisió segons el públic. Com connectar amb el veïnat. Aprendre a parlar per a que el veïnat t’entenga.

Comunicació i relacions

La comunicació, en la doble vessant de l’ús del llenguatge i de relacionar-se amb la ciutadania, és un aspecte clau de la política.

Cada vegada està més clar que l’ús del llenguatge no és neutre. I que, especialment en la política municipal, una relació estreta amb el veïnat és essencial per aconseguir uns bons resultats electorals.

I si es treballa adequadament, la fidelització de votants.

"Apropiar-nos del món de les idees, perquè les nostres, siguen les idees del món"

– Antonio Gramsci.

Com funciona el llenguatge

Tradicionalment, els polítics progressistes, verds i feministes han tingut una sèrie de prejudicis sobre el llenguatge, que els ha apartat d’usar-lo útilment.

Lingüistes com George Lakoff han posat en primer pla la importància de conéixer les connotacions implícites del llenguatge per a reforçar els moviments progressistes.

Afortunadament, cada vegada més, aquests corrents ideològics s’interessen en com utilitzar el llenguatge per tal d’arribar més fàcilment a l’audiència i aconseguir resultats electorals i socials efectius.

Comunicació verda

Hi ha una tendència històrica en els partits verds i organitzacions ecologistes a enfocar-se en els desastres, en l’exterminació d’espècies, etc. Enfocament que s’ha demostrat que no funciona.

Hi ha diferents investigacions empíriques que han comprovat com es pot comunicar de forma efectiva el canvi climàtic, la defensa de la biodiversitat, etc.

Gràcies a la meua metodologia, puc ajudar als participants a desenvolupar habilitats i actituds que milloren la seua capacitat de comunicació, fent que el contingut siga significatiu per al veïnat.

Relacionar-se amb el veïnat

Un partit polític que sap mantenir i promoure un fèrtil contacte amb les veïnes i veïns suposa una fidelització dels votants.

Ara bé, un impediment és la tendència a soltar «sermons». Per aconseguir la fidelització, hi ha una habilitat fonamental: saber escoltar per saber què és el que valora la gent, conéixer quina és la seua percepció i ajudar-los a identificar el que volen.

La desafecció de les persones votants, sovint ve per no sentir-se escoltats, ve de sentir-se ignorats.

Algunes àrees que són útils per fomentar la fidelització:

  • Potenciar les capacitats d’escolta proactiva.
  • Identificar persones prescriptores del barri.
  • Crear xarxes socials personals (cara a cara).
  • Crear relacions de confiança en el barri.
  • Comunicar adequadament les consecucions dels regidors (en l’oposició/govern) per a que la ciutadania les valore.
  • Desenvolupar habilitats socials.
  • Superar «la superioritat moral de l’esquerra»
  • Com organitzar trobades fructíferes amb votants.

Atenció personalitzada

Telefona’m al 695 015 569 i t’orientaré per aconseguir els teus propòsits.

Obrir Xat
💬 Necessites ajuda?
Hola 👋
En què puc ajudar-lo?
Comparte esto con un amigo