Acció al carrer: Estenem la veu climàtica

Data i hora pendent de fixar

 

El silenci climàtic no sols es dona en els mitjans de difusió de notícies. També en la societat.

Si omplim de veus climàtiques els carrers, ajudarà a fer que la població s’implique en frenar la crisi climàtica.

¿Per què els barrets climàtics? Segons Climate Outreach, portar converses climàtiques amb tota classe de persones és una manera molt eficaç d’estendre el missatge climàtic. Climate Outreach, probablement, és l’entitat que més investigacions empíriques ha fet per saber com involucrar a la població en estils de vida descarbonitzats.

Aquesta organització ha comprovat que aquelles persones que ja tenen certa sensibilitat climàtica, és més probable que s’impliquen en conservar el clima donant-les a fer alguna cosa eficaç per frenar el canvi climàtic. La meua proposta és que es canvien a una cooperativa d’electricitat neta. He pensat que és una decisió fàcil i eficaç que, significa un inici de descarbonització i la persona se senta involucrada.

Per una altra banda he observat que hi ha activistes que es queden en la seua zona de confort. Aprendre a ampliar la zona de confort és molt útil per fer arribar el missatge climàtic a moltíssima més població.

La idea de barret climàtic em va sorgir de la dificultat de cridar l’atenció amb una pancarta (On la penjaré? O com l’agafaré amb una mà mentre parle amb la gent?). Amb el barret climàtic tindrem les mans lliures per apuntar dades de les persones, repartir fulls de mà o simplement per gesticular.

En la foto, tens un exemple de la primera que m’he fet.

L’activitat té dues parts:

1. Construcció dels barrets amb cartó. Si jo porte els cartons tallats, construir un barret porta uns 10 minuts. S’ha de fer a mida perquè acoble perfectament en el cap de la participant i aguante. Aquesta, només cal que porte el cartell (donaré instruccions de mides) ja fet amb el dibuix i missatge que vulga i l’enganxarem uns minuts abans de l’acció.

2. Conversar en el carrer. L’acció pròpiament dita. Amb l’excusa de parlar de les cooperatives elèctriques netes, estarem en un lloc concorregut i dialogarem amb la gent sobre què pensa del canvi climàtic. No es tracta de convéncer a ningú, ni de discutir, sinó de què les persones consideren passar-se a una empresa d’electricitat neta com a una bona mesura per frenar el canvi climàtic. Per això repartirem un full de mà amb missatges i el web de www.unionderenovables.coop.

Seria útil que els participants, abans hagueren aprés a fer converses climàtiques en algun dels cursos que anteriorment he impartit.

Si vols participar, deixa el teu correu en carles@capacitador.info, amb assumpte “Barrets climàtics” i quan tinga, data, hora i lloc, t’avise.

Comparte esto con un amigo